Sagt og skrevet

Igennem årene er der sagt og skrevet meget om Klima Rebild og de ildsjæle, som er med til at planlægge klimaugerne. Vi forsøger at samle nogle af disse indlæg på denne side.

Artikler fra magasinet derudad

Redaktør på derudad Henrik Bugge Mortensen har skrevet en række artikler om Klima Rebild og de ildsjæle, som er aktive i planlægningen af klimaugerne. Artiklerne er blevet bragt i magasinet derudad (www.derudad.dk), og kan genlæses her:

Præsentation af Himmerlandsbyen

I samarbejde med Klima Rebild, blev der lavet en rundvisning af økosamfundet "Himmerlandsbyen", ved Aarestrup. Beboerne i Himmerlandsbyen viser husene frem, fortæller om det fælleshave projekt, byens rensningsanlæg, udekøkkenet, shelters og viser lidt af begyndelsen på den kommende skovhave. Video fra 2020.

Fuld video (13 min)

Kort videoresume (1,5 min)

 

Om at lade 1000 blomster blomstre

Samtale mellem Leon Sebbelin og Sussi Handberg skulle oprindeligt være afholdt under Klima Rebild 2020, men blev aflyst på grund af corona-krisen. I stedet holdte de en alternativ dialogsamtale, som blev optaget.

Programbeskrivelse: Samtale mellem borgmester Leon Sebbelin og tovholder fra Det Grønne Råd Sussi Handberg om udviklingen af Klima Rebild. Det Grønne Råd tog initiativet i 2011 og nu afholdes Klima Rebild for 7. gang. Det handler om at "lade 1000 blomster blomstre, om en samskabelse mellem borgerne, politikerne og embedsværket. Hvordan er det lige foregået? Og hvad kan vi lære?

Fuld video (40 min).

Kort videoresume (5 min).